Jak zadbać o czystość w gastronomii?

czyściwa

Jak zadbać o czystość w gastronomii?

Category : Bez kategorii

Dzisiaj trudno jest już sobie wyobrazić utrzymanie należytego porządku zarówno w małej kuchni, jak i w dużej gastronomii bez nowoczesnych i praktycznych akcesoriów, które tak bardzo ułatwiają pracę w tych wymagających czystości miejscach.

Pomocne czyściwa

Specjalnie z myślą o ułatwieniu dbania o czystość stworzono czyściwa. Te produkowane z jednej albo dwóch warstw miękkiego, trwałego i bezpyłowego papieru udoskonalenia stanowią niezastąpioną pomoc w każdej czynności w kuchni, ponieważ ich mocna i wielowarstwowa struktura sprawia, że wykazują się bardzo wysoką odpornością na rozwarstwianie, przerywanie oraz przemakanie. Są to produkty wielozadaniowe do użytku w każdej gastronomii, czyli w gospodarstwach domowych oraz w zakładach przemysłowych i usługowych.

Zastosowanie czyściwa

Dzięki wysokiej chłonności materiału, z którego wykonane jest czyściwo znajduje ono swoje zastosowanie w wielu pracach wymagających łatwego, szybkiego i praktycznego działania. To właśnie gastronomia korzysta z tych właściwości doskonałego wchłaniania wody, oleju i innych substancji, które w czasie przygotowywania jedzenia siłą rzeczy zalegają kuchnię lub przestrzenie produkcyjne w gastronomii. Pozwalają one bowiem na czyszczenie szczególnie powierzchni niechłonnych oraz różnego rodzaju ciężko schodzących zabrudzeń.

Konwencjonalne ścierki materiałowe, które można prać po każdym użyciu, niestety z czasem tracą swoje właściwości, a dodatkowo ze względu na kontakt z różnymi środkami i substancjami pogarsza się ich estetyka. Produkty jednorazowego użytku, które są zdecydowanie bardziej higieniczne i wygodniejsze w użyciu, w zależności od potrzeb można stosować w wielu branżach i miejscach, takich jak: przemysł, branża spożywcza, hotelowo-gastronomiczna, w domach prywatnych, gdzie pomagają utrzymać higienę zarówno w kuchni, jak i w miejscach przebywania gości. Stosowanie wysokiej jakości czyściw celulozowych zapewnia optymalną higienę oraz podwyższa standardy pracy.

Czytaj również  Morwa biała - właściwości, działanie, przeciwwskazania

Czyściwa niezastąpione w dbaniu o porządek w gastronomii

Kuchnia jest szczególnym miejscem, gdzie często rozlewane są płyny, oleje, tłuszcze czy zalegają resztki jedzenia. Czyściwa papierowe dzięki swojej wielozadaniowej funkcji idealnie nadają się do wchłaniania płynów z blatów kuchennych, stolików, szafek czy osuszania rąk. Można je również stosować do polerowania naczyń kuchennych takich jak: szklanki, kieliszki, sztućce oraz pozostałe elementy wystroju restauracji bez obaw, że zostaną one zarysowane. Czyściwa papierowe dzięki swojej wytrzymałości i elastyczności, w odróżnieniu od ręcznika papierowego mają wyjątkowo uniwersalne zastosowanie w dbaniu o porządek w gastronomii. W dodatku posiadają certyfikaty zezwalające na ich kontakt z żywnością.

Dla utrzymania należytego porządku w przestrzeniach każdej gastronomii, czyściwa ze względu na swoje praktyczne i ułatwiające utrzymanie czystości zastosowanie – powinny być nieodzownym elementem ich wyposażenia.


Log out of this account

Leave a Reply